Summary

«Як людині потрібен паспорт, так громаді потрібен комплексний план!»
Сьогодні за підтримки Програми USAID АГРО у Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулась зустріч громад Волинської області з представниками Держгеокадастру, управління містобудування і архітектури та проектних організацій. Близько 70 онлайн та офлайн учасників зібралося, щоб обговорити стан розвитку просторового планування територій громад на Волині та отримати відповіді на практичні запитання щодо розробки комплексних планів розвитку.
Що таке комплексний план просторового розвитку?
✅Це інструмент, який на основі аудиту земельних та інших ресурсів допомагає забезпечити оптимальне використання кожної ділянки та уникнути хаотичної забудови. Водночас бізнес зможе швидко отримати усю необхідну інформацію про ту чи іншу ділянку, щоб бути впевненим у надійності своїх інвестицій.
«Як людині потрібен паспорт, так громаді потрібен комплексний план», - зауважив голова Ківерцівської громади Олександр Ковальчук. Його громада розробляє комплексний план просторового розвитку і бачить у цьому вагомі економічні переваги.
Допомогти громадам Волині швидше розробити комплексні плани просторового розвитку може Волинський національний університет імені Лесі Українки. Навчальний заклад опанував методичні матеріали з просторового планування, розроблені Програмою USAID АГРО, і має усі необхідні знання та ресурси для консультування землевпорядників громад. Зміцнюємо громади разом!