У Волинській області у вересні оголошено намір провести дев’ять земельних аукціонів, на яких інвесторам пропонуватимуть право власності або оренди на 32 ділянки державної та комунальної власності різного призначення.

  Так, на земельних торгах планують реалізувати права оренди на 546,9 га державної власності сільськогосподарського призначення у Ратнівському, Іваничівському, Турійському, Ківерцівському, Ковельському, Любомльському та Володимир-Волинському районах. Стартова сукупна ціна права користування цими ділянками сягає 1,7 млн грн.

  Окрім того, з аукціонів пропонуватимуть  також право власності та оренди на дві ділянки комунальної власності у Луцькому районі площею відповідно 1,88 га та 0,84 га. Стартова ціна більшого наділу, який місцева влада планує продавати становить 647,4 тис.грн, меншого, який пропонується в оренду  – 678 грн на рік.

  «Робота з підготовки земельних ділянок до продажів та організації торгів триває на Волині постійно, адже аукціони зарекомендували себе як прозорий механізм реалізації наділів, який мінімізує фактор особистісного втручання та корупційну складову. Окрім того, торги дозволяють відчутно підняти вартість землі», – наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

  У разі успішного проведення усіх аукціонів, бюджети Волині поповняться в середньому на понад 2,3 млн грн.